Uusi albumi julkaistaan osuvasti suomalaisen kulttuurin päivänä 28.2.2007. ”Viime vuonna maaliskuun alkupäivinä varasin studion. Pyysin uusia biisejä ja kaverit teki levyllisen. Ajattelen niin, että he kirjoittivat nämä kappaleet sellaisesta ihmisestä kuin Jorma Kääriäinen sellaisena kuin he sen näkevät.” kertoo Jorma itse levyn syntyprosessista Seura-lehden haastattelussaan. (Seura 8/2007).

Useamman tähden albumi
Albumi on oikeastaan useamman tähden yhteinen albumi, sillä levyllä on mukana kattava joukko suomalaisia musiikkialan ammattilaisia, kuten Riku Niemi, joka komeasti kapellimestaroi isoa orkesteria. Biisintekijöinä levyllä ovat mukana muun muassa Tuure Kilpeläinen, J. Karjalainen ja Mikko Kuustonen. Yhteistyö ison orkesterin kanssa onnistui hienosti, kaikki kappaleet nauhoitettiin kerralla purkkiin, kuten albumin paljon radiosoittoa saanut ensimmäinen single ”Yksinäisten miesten kanjoni”.


Elokuva ensi-illassa 2.3.

Muusikko Jorma Kääriäisestä tehty elokuva ”Yhden tähden hotelli” saa ensi-iltansa 2.3.
Jorma Kääriäinen on päätähtenä tässä hänestä ja hänen elämästään kertovassa dokumenttielokuvassa, jota on kuvattu vuodesta 2004 saakka. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Ari Matikainen.  

”Yhden tähden hotelli” on koskettava matka suomalaisen miehen mielenmaisemaan, jossa pohditaan omaa tulevaisuutta, elämää ja unelmien toteutumista. Jorman koti on monen muusikon tavoin tiellä, alituisella matkalla kohti unelmaansa. Hotellista toiseen kiertäminen on yksinäistä ja niissä tällä kolmen lapsen isällä on aikaa pohtia elämäänsä ja tähteyttään. Vaikka elokuvan teemat ovat syvällisiä ja suomalainen maisema ja siellä elävän miehen elämä välillä rujoakin, on elokuva silti lämmin, hyväntahtoinen, humoristinen ja viihdyttävä, aivan kuten Jormakin. Ja tietysti se on täynnä hienoa ja mukaansatempaavaa musiikkia.

Elokuva käynnistyy dokumenttielokuvaksi poikkeuksellisen laajasti viidellä kopiolla ja aloituspaikkakunnat ovat Helsinki, Tampere, Turku, Kajaani ja Joensuu. Elokuvan tuottajina ovat toimineet Arto Halonen ja Jari Alén (Art Films Production). Elokuvan levittää Suomessa Sandrew Metronome Distribution Finland Oy.

Jorma Kääriäinen & Riku Niemi Orchestra kiertueella maalis-huhtikuussa:

La 3.3. Hyvinkääsali, Hyvinkää
Pe 30.3. Lappeenranta-sali, Lappeenranta
La 21.4. Finlandia-talo, Helsinki
Su 22.4. Tampere-talo, Tampere

Pressikuvia Jorma Kääriäisestä: www.mediakirjasto.com

Kuuntele uusi single: http://www.emi.fi/jukebox/play/531/yhdentahdenhotelli

Lisätietoja elokuvasta:
Jojo Uimonen
Tiedotuspäällikkö
Sandrew Metronome Distribution Finland Oy
09 8866 7705 | 040 703 1213

jojo.uimonen@sandrewmetronome.com

Lisätietoja levystä:
www.emi.fi
Mari Wainio
Tiedotuspäällikkö | kotimaiset artistit

Emi Finland Oy
09 34 84 26 | 040 828 0508

mari.wainio@emimusic.com