Legendaarisesta Vihdoinkin!-kiertueesta CD ja DVD-julkaisut!

Maamme kaikkien aikojen mittavimmasta viihdekiertueesta on julkaistu CD- ja DVD-levyt. Vihdoinkin!-CD- ja DVD-julkaisut ovat taltiointeja kiertueen huhtikuisesta konsertista Helsingin Hartwall Areenassa. Viime keväänä toteutettuun Paula Koivuniemen, Kari Tapion, Jorma Kääriäisen ja Riku Niemi Orchestran tähdittämään Vihdoinkin!-kiertueeseen kuului kaikkiaan 14 konserttia, joiden katsojamäärä nousi ennätykselliseen 50 000:een.

Vihdoinkin!-kiertueesta tehdyt CD ja DVD sisältävät molemmat yli kaksi tuntia musiikkia, eli kaikki Helsingin-konsertissa esitetyt kappaleet kokonaisuudessaan. DVD:llä on lisämateriaalina kiertueella nähty musiikkivideo Kaupungin illassa yksin sekä kiertueen lehdistötilaisuudessa nähty ainutkertainen My Way -esitys ja artistien haastatteluita.

Vihdoinkin!-kiertue käynnistyi 26.3. Porista, jonka jälkeen konsertteja nähtiin maalis-huhtikuussa 12 paikkakunnalla ympäri Suomen. Toukokuussa oli vuorossa konsertti Itämerellä Tallinnan-laivan loppuunmyydyssä yökerhossa ja viimeisenä ylimääräisenä esiintymisenä konsertti Kotkan Meripäivien suurlavalla 24.7.

Historiallisen mittavalla Vihdoinkin!-kiertueella nähtiin lavalla samaan aikaan parhaimmillaan 31 henkeä. Mukana oli 25-henkinen Riku Niemi Orchestra, kaksi taustalaulajaa sekä kapellimestari ja kolme solistia. Kiertueen mittavia lavastus- ja lavarakennelmia kuljetti neljä suurta rekkaa, ja konsertteja oli valmistelemassa kaikkiaan lähes sata henkeä.

- Vihdoinkin!-kiertue oli meille ikimuistoinen kokemus, toteavat Paula Koivuniemi, Kari Tapio ja Jorma Kääriäinen. - Maamme suurimmilla konserttiareenoilla esiintyminen vieläpä näin mittavan ja taidokkaan orkesterin kanssa oli meille suuri ilo ja kunnia.

- Orkesterini on tehnyt pitkään yhteistyötä lukuisten koti- ja ulkomaisten huippuartistien kanssa, mutta Vihdoinkin!-solistien säestäminen oli meille erityisen huikea kokemus, toteaa kapellimestari Riku Niemi. - Vihdoinkin!-kiertueen saama mittava suosio on samalla osoitus siitä, että viihde- ja rytmimusiikilla on tärkeä merkitys suomalaisten elämässä.

Vihdoinkin!-CD- ja DVD-julkaisut ovat tuottaneet yhdessä: Eastway, Edel Records Finland, Emi Finland, Suomen Musiikkiratkaisut, MTV MEDIA, Blue Media ja AllStar Music.

MTV3-kanava esittää Vihdoinkin!-kiertueen Hartwall Areenan konsertin joulukuussa.