Tapio Liinoja ja Esa Pulliainen

                    Vampulan joulu

Tapio Liinoja ja Esa Pulliainen löivät jälleen kynän ja kitaran yhteen.  Vampulan joulu on kertomus traktorikuski Herkko Jokisen yksinäisestä joulusta Loimijoen rannalla saunamökissään. Tapio Liinoja on kirjoittanut tarinan ja musiikista vastaa Esa Pulliainen. Herkko Jokinen oli väläykseltä mukana jo parivaljakon ensimmäisellä kirjallisella äänilevyllä. Vampula Pop Vol. 1 (Johnny Kniga 2009) ilmestyi viime keväänä ja esitteli kuulijoille mystisen Vampulan ja Suomen, jota on vaikea enää löytää.

Vampulan joulussa on jälleen mukana myös Jokisen ystävä Anttonen, joka pitää eronneelle kaverilleen aattoyön seuraa Volvo Amazonissa Dannyn uutuutta kuunnellen.  Ohimennen Herkko Jokinen käy myös piipahtamassa legendaarisessa Travantin baarissa toivottamassa rauhallista joulua Selmalle ja Isokupille. Esa Pulliaisen väärentämätön soitto ja Tapio Liinojan vangitseva kerronta luovat eteemme yksinäisen miehen joulun, jossa on huvittavatkin hetkensä.

Vampulan joulunviettoa seurataan YLE Radio Suomessa joulupäivänä pe 25.12. klo 13.04. Voit kuunnella ohjelman YLE Areenassa (ja Satumaassa) 30 vrk lähetyksen jälkeen.