Kuva: Markus Jokela / HS

Topi Sorsakoski ja Agents palaavat yhteen vuosien tauon jälkeen Renegades-tunnelmissa

Uusi albumi ja kiertue syksyllä 2007
 

Topi Sorsakoski ja Agents palaavat yhteen vuosien tauon jälkeen. Kyseessä on Renegades-henkinen projekti, jonka Agents halusi toteuttaa keikkataukonsa aikana. Uusi Topi Sorsakoski & Agents -albumi ilmestyy 29.8. ja levyn ensimmäinen single lähtee radioihin ennen juhannusta. Agentsien ja Topi Sorsakosken edellisestä studiolevystä on aikaa 17 vuotta, kokoonpanon viimeiseksi jäänyt Half and Half -albumi julkaistiin vuonna 1990.  

Idea albumin tekemiseen lähti The Renegades-yhteen legendaarisen solistin Kim Brownin hyväntekeväisyyskonsertista vuosi sitten. Tukikonsertti järjestettiin, kun karismaattinen laulaja ja lauluntekijä menetti sairauden johdosta traagisesti äänensä. Konsertissa Agents-yhteellä heräsi idea tehdä koko albumillinen Renegades-materiaalia. Uuden levyn nauhoitukset alkoivat huhtikuussa 2007.  

Paluu juurille  

Renegades-albumi on monella lailla paluu Agentsien juurille. Topi Sorsakosken lisäksi 1980-luvun muusikoita on pyritty saamaan mukaan mahdollisimman paljon. Myös tekstien kääntäjänä ja kannentekijänä toimivat samat miehet kuin 1980-luvulla, eli Jukka Itkonen ja Stefan Bremer.


Levyllä soittavat Esa Pulliainen (kitara), Kai Pulliainen (basso) ja Heikki Sandrén (rummut). Tuottajana Esa Pulliaisen kanssa on toiminut Vesa Anttila. Kokoonpanossa on mukana myös Pedro Hietanen (haitari, urkut, piano), joka toimi 1980-luvulla Agentsien levytyspäällikkönä. Pedro soittaa myös livekokoonpanossa. Uutta verta edustaa Juho Hurskainen, joka soittaa saksofonia levyllä ja livenä.

”Olen tyytyväinen että saatiin mukaan niin paljon alkuperäisjäseniä. Albumia tehdessä tunnelma studiossa olikin melko nostalginen. Tavoitteena ei ollut kuitenkaan tehdä tribuuttilevyä, vaan muistuttaa tämän levyn kautta kuinka hieno ja tuottelias yhtye The Renegades on ollut, ja kuinka paljon yhteen musiikki on Agentseihin vaikuttanut” kertoo Esa Pulliainen. 

Syyskuussa Topi Sorskoski & Agents tekee lyhyen kiertueen. Keikkakaupungit ovat Jyväskylä, Tampere , Turku , Lahti , Lappeenranta , Mikkeli, Helsinki , Pori , Oulu , Kuopio , Seinäjoki ja Jämsä.

Topi Sorsakosken kotisivut: www.topisorsakoski.net 
Keikkatiedustelut: Ohjelmapalvelu J. Airaksinen 0400-542693 jairaksinen@kolumbus.fi
Pressikuvat: Kuvatoimisto Lehtikuva Oy ja www.topisorsakoski.net


Lisätiedot:

Mari Wainio
Tiedotuspäällikkö | kotimaiset artistit
Oy Emi Finland
09-34 842 720
040-828 0508
mari.wainio@emimusic.com