ONNEN SITEET -SINGLE
Agents & Vesa Haaja
uusi single
"Onnen siteet"
 

"Onnen siteet" on kesäkuussa ilmestyneen "Go Go" –albumin uusi single. Aikaisempien sinkkujen "Kello käy" ja "Ei aikaakaan" go-go –musiikin innoittamiin sovituksiin verrattuna "Onnen siteet" soi perinteisen agentsmaisesti. Vesa Haajan taituruutta kuvastaa se, miten helpolta hänen laulunsa tässäkin biisissä kuulostaa, vaikka mies laulaa paljon matalammalta kuin kaksi ensimmäistä singleä. Haaja kertoo, että "Onnen siteet" oli ensimmäisiä kappaleita, mitä Agents alkoi treenata uudella kokoonpanolla keikkaohjelmistoon vuonna 2008. Biisi onkin tullut Agents-käyttöön Vesan kautta, sillä hänen johtamansa Whistle Bait -yhtye on tehnyt yhteistyötä Timo Jämsenin kanssa. Jämsen on mies, joka on levyttänyt "Onnen siteet" ensimmäisenä suomeksi vuonna 1960. "Onnen siteet" -kappaleen alkuperäisversio "Fame And Fortune" on tullut tunnetuksi Elviksen esittämänä. Sen on säveltänyt ja sanoittanut kaksikko Benjamin Weisman ja Fred Wise. Suomenkieliset sanat kappaleeseen on tehnyt Kari Tuomisaari.

KEIKAT

Agents & Vesa Haaja pitää nähdä keikalla. Siellä tiivistyy se, miksi yhtye on olemassa ja miksi se on niin ainutlaatuinen. Kesän tiiviin keikkaputken jälkeen orkesteri hiljentää syksyllä tahtia. Katso lista virallisilta sivuilta www.agents.fi tai epävirallisilta www.agents-sivut.com. Yhtye antaa jonkin verran myös haastatteluja kiertäessään maata keikoilla. Yksi viimeisimmistä on juttu Vantaan Sanomissa 17.09.11 http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/70966-agents-solistin-rooli-on-vesa-haajalle-mieluinen-haaste .

AGENTS & VESA HAAJA

Vesa Haaja aloitti Agents-solistina elokuussa 2008 ja ensimmäinen albumi "Go Go" uudelta kokoonpanolta julkaistiin lähes kolme vuotta myöhemmin 15.06.2011 (cd, lp). Agentsille tyypilliseen tapaan yhtye on "ajanut uuden solistin sisään" keikkailemalla. Vasta sitten oli studion ja levytysten vuoro. Vesa Haaja ja Esa Pulliainen ovat tunteneet toisensa jo kaksi vuosikymmentä. Miehistä henkii molemminpuolinen kunnioitus. Vesa on pitkän linjan rock’n’roll –mies, joka on maineikkaan Whistle Bait –yhtyeensä kanssa kiertänyt kotimaan ja maailman estradeja jo vuodesta 1984 lähtien. Haaja on myös omassa genressään arvostettujen The Barnshakersin ja Hi-Fly Rangersin solisti ja biisintekijä. Kuten Pulliaisen kitaroinnissa, Vesa Haajan tulkinnassakaan ei ole mitään ylimääräistä – ja samalla siinä on kaikki. Elokuussa 2008 Haajan lisäksi Agentsien vakiokokoonpanoon liittyi myös saksofonisti Juho Hurskainen. Tutussa Agents-soundissa on uusi syke. Koko Agents-historiikki osoitteessa http://www.agents.fi/agents/.