RL CONCERTS OY / TIEDOTE 29.8.2013


Chuck Berry

AGENTS LÄMMITTELEMÄÄN CHUCK BERRYÄ HELSINKIIN JA OULUUN!

Maamme kaikkien aikojen suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva Agents on kutsuttu lämmittelemään rock-legenda Chuck Berryä tämän Suomen-kiertueella lokakuussa. Chuck Berry sekä Agents & Vesa Haaja nousevat lavalle Helsingin Finlandia-talossa keskiviikkona 23. lokakuuta ja Oulun Club Teatriassa perjantaina 25.10. Liput maksavat Helsinkiin alkaen 69,50 euroa ja Ouluun 62,50 euroa. Liput tulevat myyntiin maanantaina 2. syyskuuta....

– On kunnia-asia päästä esiintymään samassa konsertissa Chuck Berryn kanssa. Hän on yksi rockin suurimmista kuninkaista ja on ollut myös oma suosikkini jo siitä asti, kun pikkupoikana tartuin ensimmäistä kertaa kitaraan, kertoo Agentsin keulahahmo Esa Pulliainen. – Agents on nykyisin duuribändi, joka svengaa, sihisee ja sähisee, ja osuu siksi kuin nappi silmään mukaan Berryn kiertueelle, Pulliainen jatkaa.

Chuck Berryn Suomen-kiertue on osa hänen konserttisarjaansa Euroopassa. Vaikka tämä ei olekaan hänen virallinen jäähyväiskiertueensa, lienevät nyt kyseessä hänen viimeiset esiintymisensä maassamme. Berry on jo yli 80-vuotias, mutta on yhä voimissaan. Hänen kitaransa soi vähintäänkin samalla sielukkuudella ja voimantäyteisenä kuin vuonna 1955, jolloin hän teki ensimmäisen levytyksensä, Maybellenen.

Chuck Berry on säveltänyt ja esittänyt lauluja, joista kymmenet kuuluvat rock-maailman eittämättömien ikivihreitten joukkoon. Roll Over Beethoven, Rock and Roll Music ja Johnny B. Goode ovat hyviä esimerkkejä kappaleista, jotka soivat yhä kaikkialla, vaikka niiden ensiesityksistä on kulunut jo lähes 60 vuotta.

Suurten rock-legendojen joukko on harventunut vuosi vuodelta, ja Chuck Berry on Jerry Lee Lewiksen ohella harvoja, jotka yhä ilahduttavat fanejaan konserteillaan. Nyt, jos koskaan tarjoutuu suomalaisille vielä kertaalleen päästä osoittamaan kunnioituksensa tätä kitararockin mestaria kohtaan ja päästä vielä viimeisen kerran kuulemaan hänen upeaa soittoaan ja tunteidensävyttävää ääntänsä.

Chuck Berry on konsertoinut Suomessa aiemmin kuudesti: vuosina 1976, 1990, 1995, 1997, 2007 ja 2008. Berryn orkesteriin kuuluvat: Berryn poika Charles Berry jr. (kitara) ja tytär Ingrid Berry-Clay (laulu, huuliharppu) sekä James Marsala (basso), Robert Lhor (piano) ja Keith Robinson (rummut).

Kiertueen järjestäjät:
Helsinki: RL Concerts Oy
Oulu: Club Teatria

Lehdistökuvat: http://www.rle.fi/medialle

Lisätiedot medioille:
Helsinki: Tomi Lindblom, p. 040 – 528 8485, tomi.lindblom@visualmedia.fi
Oulu: Marco Järvenpää, p. 050 – 590 9701, marco.jarvenpaa@teatria.com